Classified page 5 newspaper selective focus photography Classified page 5 newspaper selective focus photography

​​Remco van Leen’s vermogen: wat is daar van over?

Het leek allemaal zo goed te gaan. Een mooie carrière bij een van de grootste omroepen van ons land. ‘Directeur video’ werd beschuldigd van van alles en legde zijn werkzaamheden neer. Maar wie is deze man eigenlijk? Wat zijn de beschuldigingen die hij naar zijn hoofd heeft gekregen? We leggen je het uit in deze blog!

Een voorspoedig begin

Het begon in zekere zin allemaal met een studie journalistiek. Deze rondde Van Leen af, waarna hij via verschillende banen terecht kwam bij het punt waar hij als laatst actief was. In elk geval zien we dat hij bijna tien jaar als regisseur, eindredacteur, uitvoerend producent en gedelegeerd producent bij Ivo Niehe Productions werkte. Dat eindige in 2003, waarna hij bij de TROS aan de slag ging. Eerst was dit als eindredacteur, toen als mediaredacteur. TROS ken je nu als onderdeel van AVROTROS en de fusie betekende voor Van Leen (gelukkig) niet dat hij hoefde te stoppen.

Nee, nee, hij zou nog enkele jaren als Directeur Media zijn werkzaamheden vervatten. Hierna stapte hij over naar de commerciële omroep en werkte als Directeur content bij Talpa Network en Hoofd Televisie bij CCCP.

Einde carrière

In 2022, toen hij weg ging bij CCCP, vond Van Leen zijn weg terug naar de NPO, waar hij opvolgend als genremanager a.i. en Directeur Video aan de slag ging. Alles leek voorspoedig gegaan, tot die ene dag.

In begin 2024 kwam naar buiten dat Van Leen zijn taken als Directeur Video bij de NPO had stilgelegd? De reden? Hij werd aangeklaagd voor het plegen van grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn tijd bij de TROS. Waar hij de aantijgingen van tientallen vrouwen eerst ontkende, leek hij daar later weer op terug te komen. Inmiddels is het al maandenlang stil rondom de beste man. Tenminste…

Privéleven

Bij dit soort dingen blijkt maar weer, je mag zo rijk zijn dat het bijna onvoorstelbaar lijkt, maar als het dan qua privé niet goed gaat, kan het zo maar eens over zijn. Van Leen was bijvoorbeeld lange tijd getrouwd met Anniko van Santen, met wie hij zelfs kinderen heeft. Als we de roddelbladen moeten geloven, is het stel vandaag de dag niet langer bij elkaar. Wat een hevige situatie moet dat hebben opgeleverd. Dat je dan wel veel geld verdiend en vermogend bent, valt dan allemaal in het niet.

Ben jij ook zo benieuwd wat de toekomst Van Leen zal brengen? We zijn benieuwd wat jij over de situatie denkt! Mochten er updates naar buiten komen, dan zullen we in elk geval ons best doen om je er iets over te laten weten. Voor nu zeggen we, tot ziens en heb een fijne dag. Nog wat tijd over? Schroom je dan niet om alle hoeken van Manbase even te bekijken.