Close-up Photography of Snowflake Close-up Photography of Snowflake

Wie is de geheimzinnige vriendin van Sjinkie Knegt?

Sjinkie Knegt. Het was híj die Nederland voor het eerst een Europese titel bezorgde. Hij die wereldkampioen werd én op de Olympische spelen in Sotsji derde en vier jaar later, in Pyeongchang, een zilveren medaille binnensleepte.

Op z’n zachtst gezegd mag Knegt worden beschouwd als de beste mannelijke shorttracker die het land ooit gekend heeft. De inhaalacties die hij laat zien zijn van hoog niveau en ook zijn manier om er een spektakel van te maken, wordt door veel landgenoten gewaardeerd.

De laatste jaren

Toch is het misschien even schrikken, als je kijkt naar de uitslagen van de wedstrijden die hij de afgelopen jaren heeft geschaatst. Hoewel het in zijn sport inderdaad soms om een duizendste van een seconde draait, haalt hij in veel toernooien niet eens de finale of halve finale. Maar goed, van stoppen is nog geen sprake. Nee, nee, hij wel net als voormalig icoon Rintje Ritsma tot lang blijven schaatsen en zet dan ook alles op alles.

Een sterk thuisfront

Je mag hopen dat hij er niet alleen voor staat. Een mens is immers een sociaal dier en heeft dat contact nodig. En inderdaad, voor achttien jaar lang had hij een relatie met de moeder van zijn kinderen Mythe en Melle. Fenna van der Wal en Sjinkie kwamen er niet meer uit en zo strandde de relatie die al in hun jeugd was ontstaan.

Een foto van zoon Melle

Maar goed, zoals dat gaat, vinden gescheiden personen ook weer opnieuw de liefde in mensen. Zo ook in het geval van Sjinkie, want in 2022 wordt ook weer bekend dat hij een nieuwe vriendin heeft.

Vriendin en zwanger

Zijn nieuwe vriendin, Chanti, is een prachtig model. Het stel lijkt erg gelukkig te zijn, want in november 2023 wordt aangekondigd dat Chanti in verwachting is van, voor Sjinkie het derde kind. Het is een jongetje, maar tot op heden hebben we nog geen foto of bericht voorbij zien komen. Ach, waarschijnlijk houden ze hun relatie zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers, wat we ergens ook wel begrijpen.

Recht voor z’n raap

Sjinkie heeft de nodige tegenslagen inderdaad gekend. Zo heeft hij in 2019 een zwaar brandongeluk meegemaakt waarvan hij erg moest herstellen. Ook is hij iemand die zich graag uitspreek over wat hij denkt, wat hem niet altijd in dank is afgenomen. Al helemaal niet als het gaat over zijn bondscoaches en over de ploeg waarin hij soms traint. Enfin, we hopen dat hij de eer aan zichzelf laat en zich kan richten op de spelen in 2026. Want, inderdaad, Knegt is zeker van plan zich daar voor te kwalificeren.

We wensen overigens Sjinkie en zijn nieuwe gezin al het geluk van de wereld toe. Op naar nog veel succesvolle jaren en misschien ooit een mooie afronding van zijn carrière in het schaatsen. Tot ziens! We zullen je in de tussentijd op de hoogte houden van verschillende updates!